Noriu pradėti groti gitara, tačiau manau, kad man nepavyks

Ne, išmokti pagrindinius keletą akordų užtenka poros savaičių prisėdant po pusvalandį per dieną. Išmokti sklandžiai juos keisti prireiks dar poros savaičių...ir štai, jūs galėsite pagroti didelę dalį pop muzikos. Žinoma, tobulybei ribų nėra, gitara yra toks instrumentas, kurio galimybės praktiškai beribės. Besimokant svarbu išsikelti mažus tikslus ir jų nuosekliai siekti, niekas nepradeda groti iš karto kaip Yngwie Malmsteen ar Tommy Emmanuel. Pamokėlių šiais laikais pilnas internetas, Youtube pagalba galima išmokti groti tikrai puikiai.

Kokią gitarą išsirinkti?

Atsakymas labai paprastas. Jeigu norite groti balades prie laužo su draugais, rinkitės akustinę gitarą. Norite, kad užgavus stygą pradėtumėte garsą jausti visu kūnu, rinkitės elektrinę gitarą ir galingą gitarinį stiprintuvą. Jeigu norite groti subtilius flamenko ar klasikinius kūrinius, patartina rinktis klasikinę gitarą.

Esminiai skirtumai

Klasikinė gitara ne retai siūloma pradedančiajam, nes šių gitarų stygos yra nailoninės, minkštos ir lengvai užspaudžiamos. Tarpai tarp stygų dideli, taigi yra lengviau išmokti gitaros grojimo pagrindus.

Akustinės gitaros turi metalines stygas, kurios yra kietesnės, sunkiau užspaudžiamos, tačiau skamba kur kas garsiau ir ryškiau. Tarpai tarp stygų yra mažesni, taigi perėjus nuo klasikinės reikėtų laiko priprasti. 

Elektrinės gitaros turi metalines stygas, tačiau minkštesnes už akustinės. Esminis elektrinės gitaros išskirtinumas yra tai, kad ji iš savęs jokio akustinio garso neturi, ją būtina prijungti prie stiprintuvo. Stiprintuvas yra antra instrumento dalis, per kurią suformuojamas skambesys.

Komentarai ()

Prekė pridėta prie patikusiųjų
Prekė pridėta prie palyginimo.

Naršydami muzi.lt sutinkate, jog naudojame slapukus, užtikrinančius sklandų apsipirkimą. Daugiau informacijos.